4 Fakta Ini Akan Tukar Mindset Anda Tentang Harga & Kualiti Baju Jopana

October 08, 2020 4 min read

4 FAKTA INI AKAN TUKAR MINDSET ANDA TENTANG HARGA & KUALITI BAJU JOPANA

Hampir 90% manusia di muka bumi secara lumrah akan mencari produk yang paling murah di pasaran. Itu perkara biasa dalam semua perniagaan. Tak kira dari produk barangan rumah, alatan sukan, pakaian, fesyen dan lain-lain, semuanya akan mencari harga termurah terlebih dahulu.

Namun bukan semua produk dikenakan caj yang tinggi atas sebab yang kukuh. Bukan sengaja naikkan harga atau nak dapatkan lebih banyak keuntungan, tetapi ianya disebabkan material & kualiti hasil akhir yang diterima oleh pengguna.

Orang yang pernah membeli t-shirt daripada Jopana pastinya tahu kualiti t-shirt yang diterima. Mereka pasti sukakannya dan sanggup beli lebih banyak walaupun harganya mahal.

#1 JENAMA T-SHIRT

Anda pasti pernah dengar pelbagai jenama t-shirt yang dijual dengan harga murah di pasaran. Semua jenama itu juga sebenarnya, hmmm...

Selepas basuh beberapa kali, kainnya akan mengembang atau mengecut. Cetakan yang dibuat pada kain tersebut juga akan mula tertanggal & akhirnya baju tersebut dijadikan kain buruk selepas setahun.

Namun di Jopana, t-shirt yang kami gunakan ialah t-shirt yang di ambil daripada Amerika Syarikat (US) di bawah jenama Bella+Canvas. Jenama ini dikenali dengan t-shirt yang memiliki kualiti terbaik di dunia.

Gambar kilang Bella+Canvas

Kain cotton dengan teknologi tenunan Airlume & Combed Ring Spun Cotton menjadikan kain Bella+Canvas sangat lembut dan tahan lasak. Teknologi yang digunakan tidak ada pada jenama t-shirt lain, hanya di Bella+Canvas sahaja.

Jopana menggunakan t-shirt dari Bella+Canvas ini untuk pastikan pelanggan menerima t-shirt terbaik yang mereka pernah beli dengan harga yang berbaloi.

 

WHAT IS AIRLUME COTTON?

It's the highest quality combed and ring-spun cotton you can get. How do we know? We've been working 25 years to perfect it. Clean cotton, long staple fibers, and our eco-friendly dying process is what makes our cotton different.
CLEAN COTTON

We remove 2.5x more impurities than standard ring-spun cotton through our extensive combing process.

LONG STAPLE COTTON

We only use long cotton staples, which means there are less stray fibers when the yarn is spun, resulting in a smoother print surface.

ECO-DYED

Our fabric is dyed in L.A. using the most eco-friendly dyes and 7x less water than the average garment manufacturer.

Info dari website Bella+Canvas

 

What is Airlume Video

Kelebihan Bella+Canvas :

 • T-shirt di buat di USA & Central America.
 • Kilang yang 100% bebas peluh & menggunakan teknologi mesra alam.
 • Fit true to size. (Semua pakaian yang di jahit adalah mengikut ukuran yang di beri.)
 • 100% Airlume combed and ring-spun cotton. (Kualiti tertinggi combed and ring-spun cotton yang anda dapat.)
 • Kain di potong oleh mesin laser yang di kawal sepenuhnya oleh manusia & jahitan yang di lakukan juga oleh manusia.
 • Rasa mewah.
 • Lebih nipis dan lembut.
 • Tahan lebih lama.
 • Tidak mengecil seperti t-shirt cotton yang biasa.
 

Bella+Canvas Brand Video

#2 KUALITI CETAKAN

Kualiti cetakan yang dibuat oleh kebanyakan penjual pakaian berasaskan dakwat biasa atau cetakan silkscreen & heatpress. Semua jenis cetakan tradisional ini masih cantik tetapi ianya mudah rosak.

Selepas beberapa basuhan, cetakan akan mula tertanggal & anda sudah tidak mahu memakainya lagi. Sangat rugi jika situasi ini berlaku. Kan?

Kami menghasilkan t-shirt dengan penyedia cetakan terbaik di dunia yang terletak di Amerika Syarikat (US) dan Eropah. Dengan pelaburan lebih dari $29 juta USD dalam peralatan percetakan, kami menggunakan teknologi terkemuka dalam industri percetakan untuk menjadikan t-shirt anda kelihatan hebat.

Kami membuat tempahan terus dari sana dan dihantar ke kedai Jopana di Johor Bahru ataupun terus ke rumah anda.

 • Semua pakaian akan menggunakan cetakan jenis DTG printing. Ini membuatkan kami mampu untuk melayan walaupun 1 order custom dari anda.
 • Menggunakan printer dan ink jenama Kornit.
 • Order anda akan di cetak di 3 fasiliti utama iaitu USA, Mexico & Eropah. Bergantung kepada stok baju dan jarak yang terdekat dengan lokasi barang yang akan di pos.

Semua order akan melalui 3 langkah pemeriksaan kualiti sebelum di pos kepada anda :-

 1. Software grafik automatik akan cek kualiti design sebelum di cetak.
 2. Pakar pengurusan order akan cek kualiti semasa kerja mencetak sedang dilakukan.
 3. Pemeriksaan kualiti yang terakhir akan di lakukan selepas mencetak sebelum order di bungkus dan hantar kepada anda.

Gambar fasiliti

#3 TAHAN LAMA

Dengan gabungan t-shirt daripada Bella+Canvas dan cetakan daripada pencetak terbaik di dunia, maka terhasil lah t-shirt berkualiti tinggi yang dijual di Jopana.

Dengan kualiti sebegitu, kami tidak dapat menjual dengan harga yang rendah atau terlalu tinggi seperti baju lain. Kami perlu pastikan harga yang dijual setanding dengan kualiti yang anda terima.

Kualiti tinggi dengan harga yang berbaloi, itu ialah pegangan Jopana selama ini. Anda tidak akan rasa rugi selepas mendapatkan t-shirt Jopana kerana ianya sangat tahan lasak & cetakan yang tidak boleh tanggal.

Lihat buktinya. Baju yang telah dipakai & dibasuh beberapa kali masih kekal sama cetakannya seperti baru beli.Dengan kualiti sebegini, sangat susah nak dapatkan dengan harga yang rendah. Sebab itu kami di Jopana meletakkan harga yang tinggi kerana ianya berbaloi dengan kualiti.

#4 NAMPAK COOL & MACHO

Satu lagi tarikan t-shirt Jopana ialah pada design baju. Kami memberi fokus kepada design motorsport untuk membuatkan pemandu kereta & motor di jalan raya kelihatan lebih cool & macho.

Pemilik kenderaan yang sayangkan kenderaannya sudah pasti mahu menyarungkan pakaian yang berkualiti tinggi pada badan. Barulah nampak sepadan dengan kenderaan yang hensem dan cantik.

Apabila anda pergi bersiar-siar dengan kenderaan anda, orang lain akan mula memandang tinggi pada anda. Dengan kenderaan yang cantik berkilat ditambah pula dengan pemiliknya yang mengenakan baju yang cantik dari Jopana, ianya pasangan yang paling sepadan untuk kelihatan bergaya.

Dan untuk pengetahuan anda, t-shirt Jopana semua adalah unisex. Bermakna lelaki dan perempuan juga boleh memakainya, anda hanya perlu pilih size yang sesuai dengan anda. Untuk melihat ukuran size boleh lihat di sini.

Kesimpulan

Jika anda nak beli t-shirt, pastikan anda cari yang paling berkualiti supaya anda juga berpuas hati ketika memakainya. Jika anda beli yang murah, ianya mungkin menjimatkan ketika pembelian sahaja, namun akan merugikan anda selepas beberapa minggu akan datang.

Berbeza dengan t-shirt yang dijual di Jopana, walaupun harganya agak tinggi berbanding t-shirt murahan lain, namun anda pastinya akan berpuas hati kerana boleh dipakai bertahun-tahun tanpa rosak.

Bukankah itu lebih digemari oleh pengguna?

Laburkan sedikit duit untuk cari t-shirt yang mahal, asalkan ianya menjadi pelaburan berbaloi untuk masa hadapan.

  +6014-393-7937

   hello@jopana.my